Vive la Belgique

"Bara i Belgien" är ett uttryck som ofta används av alla i detta lilla land bosatta utlänningar. Belgarna, denna gratrista massa av byrakrater och pedofiler... trodde ni ja! Belgarna är faktiskt riktiga livsnjutare och är dessutom, säger statistiken, bland de lyckligaste i Europa. Beror kanske pa deras pragmatiska inställning till det mesta här i livet. Regler är till för att kringgas och ingen styr och ställer över en belgare, de är väldigt mana om sin individuella frihet.
Kom att tänka pa detta idag när jag hade en försäkringsexpert här för att inspektera en fuktskada. Han tog en snabb titt och, eftersom det var fredag och förmodligen hade brattom iväg till fredagsölen, sa satte han sig sedan och skrev ut en check pa 1400 Euro. MEN sa han - OM jag ville ha momsen betald sa var jag tvungen att skicka in en faktura till försäkringsbolaget. Underförstatt: givetvis sa gör du en deal med malaren som gör jobbet svart = billlgare och tjänar pa sa vis in självrisken! Och detta alltsa med försäkringsbolagets goda minne! Bara i Belgien!
Ett annat färskt exempel av denna devis var när jag var hos veterinären för att ge katterna rabiessprutor. Pinot, som är den mest kramgoa katt man kan tänka sig, har ett hatobjekt här i världen och det är veterinären. Följdaktligen ställde han till med en riktig scen vilket ledde till att vi fick sätta honom i en speciabur genom vilken veterinären försökte ge honom sprutan. Det gick sisadär och efterat var veterinären inte säker pa ifall Pinot verkligen hade fatt i sig sitt vaccin. Réglisse däremot var beskedlig, om än skräckslagen. Eftersom man maste ta ett blodprov innan vi far till Sverige för att pavisa att det finns antikroppar mot rabies sa kom veterinären (som inte vill ta ngt blodprov pa Pinot, det enda smadjur han är rädd för, hävdar han själv!) med den pragmatiska lösningen: vi tar helt enkelt tva blodprov pa Réglisse.... Bara i Belgien!

Och sa här tycker Samuel om allt detta:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0