Sommartid!

Vad skönt det var att fa vakna en timme senare idag! Jag vet att jag/pojkarna vaknade precis samma tid som morgonen innan, men när jag tittade pa klockan sa... och det gjorde faktiskt skillnad! Framöver far pojkarna vara uppe senare för jag gillar bra mycket bättre att vakna vid halvsju än halvsex. Samuel har varit gnällig hela dagen. Det är väl en sadan fas. Han är sa arrrrrgggg. Det ar bara sa svart att veta vad det är han är sa arg pa. Kanske pa att han fortfarande inte fattar hur man rör sig medan brorsan nu far runt för fullt. Och han blir sa arrrrggggg när Alex kommer och leker med just den sak Sam leker med för tillfället. Distrahera, distrahera, distrahera.. det är vad dagarna gar ut pa. Tränade pa att äta själva idag ocksa. Det gick inget vidare, som vanligt . Det kommer väl när de är redo. Här är vid frukosten, da de skulle äta mosad banan själva. Med salladsbestick. Suck.



Imorgon ska jag pa tjänsteresa. Jag kommer att vara borta nästan 48 timmar fran grabbarna. Tva hela dagar i deras liv. Jag vet att de kommer att ha det jättebra men det känns väldigt konstigt.

fredagsmys

efter en fullmatad dag pa jobbet och fullt ös med grabbarna morgon och kväll sa är jag väl ursäktad för att falla ner i soffan framför Let's Dance-finalen med en snabbt ihoprafsad middag?



meny: pepparchips, parmaskinka direkt ur paketet, oliver, halloumi och lite sallad - imponerande va ? ;) Nej, jag orkar INTE laga trerätters varje kväll...

Slutligen kan jag inte undanhalla er denna bild pa Sam som har börjat diversifiera sin kosthallning



Trevlig helg!!!

Mamma muuuu

Jag fortsätter att vara mamma till världens attonde och nionde underverk. Fransett Alex nya pafund diarreé och Sams aterkommande gnäll/jag vill ha uppmärksamhet à la Evinrude 3,5 hästars utombordare sa är de nu de mest underbara, roliga, trygga och charmiga underverk man kan tänka sig. Inte mycket mer att säga där. Sa därför far det här inlägget handla om mig.
Jag är en riktigt lyckligt lottad person och har förmagan att oftast uppskatta detta förutom när jag tillfälligtvis är under isen, vilket ocksa inträffar (men, som Peter Lemarc sjunger: det maste regna för att nagonting ska gro).  Och eftersom jag lever efter deviser skrivna av de stora filosoferna dvs 1) Agneta Fältskog och 2) Ulf Lundell sa försöker jag att alltid uppskatta det lilla i vardagen - det är ju det som livet bestar av, dvs trallalla tack för extrapriset pa kaffe och Jarl Kulle som är sa bra (Agneta) och, i tyngre tider " det ska bli gjort, som bör bli gjort" - (Uffe) detta citat fran "Sonjas vals" som jag ofta tragglade för mig själv när jag gick och längtade, och längtade, och längtade efter barn...

Idag var ännu en sadan underbar, vanlig dag. I morse stötte jag ihop med den förmodligen mest intelligenta, inspirerande och roliga människa jag känner (vad han gör här är en fraga jag ofta ställer mig, och han ocksa förmodligen) och han hann ge mig ett antal dräpande kommentarer om den värld vi befinner oss i. Han har betytt, och betyder fortfarande, väldigt mycket för mig sa det är alltid en kick när vi träffas och en ynnest att fa vara hans vän. Sedan jobb med världens bästa kollegor (vi skrattar alltid mycket tillsammans), världens mest toleranta sekreterare (Jana, tack för att du orkar med mig :), en snabbtur till nya Cameleon pa lunchen/jättebra shopping:)  och pa eftermiddagen ett möte med tva otroligt inspirerande och intelligenta kollegor om ett av mina favoritomraden: handelspolitik (later kanske dötrist men är larvigt intressant). Och sedan hem till underverken i de trygga händerna av världens bästa aupair. En träff med mäklaren - lite bökigt med husförsäljningen men, det ska väl lösa sig..

Och nu har mamma mu fatt jobb i Stockholm - det var ju inte alls planen men den första juli är det tänkt att hon ska in i ett nytt bas pa Regeringsgatan. Men var ska Mu och hennes kalvar bo? Och vem ska ta hand om kalvarna när Mu star vid mjölkmaskinen? Och missekissarna? Ingen vet just nu, men jag tänker inte ligga pa dödsbädden och angra alla stunder jag oroade mig i onödan, donc.... cela va s'arranger :)

Ljuvliga

Ljuvlig är ett riktigt vackert svenskt ord tycker jag. Och i morse vaknade jag upp med två riktigt ljuvliga små pojkar, lyckliga jag. De sov hela natten, förutom att Alex hade en liten mardröms-sekvens, så när Sam vaknar vid halvsex så är det egentligen helt ok. Ok bara jag får ligga och dra mig, och det är något jag har tränat dem på sedan tidig ålder. Så från de att de vaknade så låg de på varsin sida om mig och tittade sig omkring, lallade och gjorde en och annan ansats till att dissekera mammans näsa. När det kliade för mycket i Alex ben så klättrade han över mig till Sams stora glädje - de körde dragkamp med Sams snuttefilt... Båda är lena som persikor, runda som små prinskorvar och luktar bebirent. Kan man börja sin dag på ett ljuvligare sätt.?  

Bruges

Vi var i Brygge idag, grabbarna, jag och min amerikanska syster. De tyckte det var sa himla kul med allt folk som flirtade med dem, att äta ute pa restaurang och att fa gratiskramar av galna flamländare.









Och vem är det som star sa här duktigt?!



Inte jag i alla fall, säger Sam som fortfarande helst sitter stilla och pysslar.




Premiär

Samuel och jag delade pa en öl idag....



  

Jag kanske ska klargöra att ölen ifraga är alkoholfri. Jag gick tll frisören som radde mig att dricka öl om jag villa ha tillbaka mitt prenatala harsvall (sic). Och eftersom jag inte tänker bli alkis samtidigt som jag försöker anlägga Farrah Fawcett-barr sa blev det öl av den sort jag hinkade som gravid (da öl var en av mina större "cravings"). Sam insisterade, efter initial skepsis, pa att avsluta flaskan med mig.


Blodprov

Har varit med Samuel och tagit blodprov nu på morgonen. Han var så duktig, låg där på britsen med resårband om armen och kanylen i armvecket... och grät förstås men såg så stor ut på nåt sätt. Rörande. Nu ska vi väl förhoppningsvis få någon klarhet i om han är allergisk mot något (han har eksem som kommer och går). Alex glider under tiden runt på sin räkmacka och tycker att det mesta i livet är toppen. Det nyaste greppet är att spotta och det helst när man äter gröt. Han har insett att han får så roliga reaktioner när det sprutar gröt och saliv över det matande objektet... Sam tycker också att det är en superkul show... Och vad gör väl lite gröt i håret?

Den trendiga infantiliseringen av samhället

hittade ovanstående citat idag på en blogg http://www.dn.se/blogg/bokbloggen och eftersom jag har hamnat i detta bloggträsk som gör att jag av någon anledning bara måste logga in dagligen på några av dessa "infantila" bloggar (jag har nämnt det tidigare, dessa som avhandlar dagens utstyrsel, veckans H&M kollektion etc, helt onödigt men rätt kul ändå...) så fann jag citatet ytterst passande för detta nutidsfenomen. Denna blogg är givetvis bade trendig och infantil och det skäms vi inte ett dugg för!

I helgen fyllde de infantila tio månader - nästan ett år!! Det börjar alltsa bli dags för att ta dem i bruk och de fick därför i tiomånaders present (ja, givetvis ger vi månads-presenter....) ett stycke dammsugare




och en mikrovågsugn (med de uppbyggeliga inkluderade maträtterna: hamburgare, korv med bröd och kycklingklubba)



Sedan fick pojkarna hjälpa mamma att städa terrassen. Alex kämpar med sopkvasten...



medan Sam, i vanlig ordning, anlägger en mer filosofisk ansats.



Skönt med vårsol var det i alla fall.


Morgonstund har välling i mun

Såhär börjar morgnarna hos oss.



Sedan är det partytime.





Och sedan (nu!) sitter mamma på kontoret och längtar....!

Familjen annorlunda

Den här helgen har det hänt två gånger att Alex har sagt "mamma" till mig. Det har också hänt två gånger att han har sagt "pappa" (eller "bappa") till ..... Pinot...

Lekparkspremiär

Arets första riktiga vårsöndag och vi firade med minimänniskornas första besök i lekparken.














Ninaninaninana...

Husets bokklubb har haft möte.

Vi började med en grundlig inventering av bokbestandet.


Alexander läste sedan högt ur en bok om ... saker.



Samuel resencerade Stieg Larssons böcker.



De fick.... en tumme i betyg.



Alexander var tveksam, han är lagd lite mer at det romantiska hallet...



Ärligt talat, de tröttnade rätt snabbt och TV-klubben tog vid.


Söndag

Notera pojkarnas bord - tomma.
Notera under stolarna....



Idag var vi på mamma-träff i brittisk regi.
Alex for runt som en vilde (what else) i en gåstol - men tjejjerna ville inte släppa in honom i dockvrån!



Och Sam (som älskar bilar och bollar, har jag nämnt det?) trivdes i detta åk - men observara fötterna - en sekund senare var katastrofen ett faktum och mamma fick dra fram Samuel fran inunder  bilen!


RSS 2.0